Boekhouding voor stichtingen

Relatiebeheer en boekhouding van een stichting

Wilt u meer weten over de boekhouding van een stichting? Het belangrijkste wat u moet weten is dat het voeren van een deugdelijke administratie voor een stichting verplicht is. Deze administratie bestaat uit relatiebeheer en de boekhouding. Hieronder leggen we uit wat uit wat u hieronder moet verstaan.

Het belang van relatiebeheer

Relatiebeheer is belangrijk voor de boekhouding van een stichting. Als u donateurs heeft, wilt u deze natuurlijk zoveel mogelijk behouden. En in de praktijk blijkt het behouden van donateurs een stuk lastiger dan het werven zelf. U zult hierin dus een proactieve rol moeten spelen. Om te beginnen moet u weten wie de belangrijkste donateurs zijn. Als u dit weet, kunt u namelijk een band met hen onderhouden en hen op de hoogte houden van het wel en wee van uw stichting. Zo weten de donateurs welke resultaten u boekt en zullen zij het vertrouwen hebben dat hun giften goed worden gebruikt. Ook zullen de donateurs dan eerder geneigd zijn om weer geld te geven.

Waaruit bestaat de boekhouding van een stichting?

Voor een stichting is het belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op de kosten. Ook moet u altijd inzicht hebben in uw financiële situatie en hierover informatie kunnen verstrekken aan relaties en donateurs. De donateurs en relaties willen immers de zekerheid hebben dat hun geld goed wordt besteed.

DavidAdministraties helpt u verder

Bent u nog op zoek naar een kantoor voor de boekhouding stichting? Vult u dan eens een offerteformulier in op de website. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het voeren van administratie voor stichtingen en organisaties in de goede doelen branche.

DavidAdministraties

Laan​ ​van​ ​Vollenhove​ ​586

3706 AA​ ​Zeist

T: 030-6991450

E: info@davidadministraties.nl

I: www.davidadministraties.nl

Waarom DavidAdministraties?

Wij zijn gespecialiseerd in het doen van administraties voor stichtingen en goede doelen organisaties. Vanzelfsprekend goed geregeld!

Klik voor gratis offerte!